Syyt Dropship myydä Itä-Euroopassa (2023)

dropshippingxl intro blog

Itä-Eurooppa on Euroopan köyhin osa, mutta se on kuromassa eroa umpeen digitaaliteknologiassa. Tämän alueen väestö on yhä enemmän yhteydessä internetiin, mukaan lukien sosiaalinen media ja verkkokauppa. Dropshipping Itä-Euroopassa voisi olla tuottava hanke, kun otetaan huomioon seuraavat tilastot.

1. Suuri väkiluku

Itä-Eurooppa kattaa 10 maata, joiden kokonaisväkiluku on noin 290 miljoonaa, kertoi YK vuonna 2023.

Maa Väkiluku vuonna 2023
Venäjä 146 miljoonaa
Ukraina 44 miljoonaa
Puola 38 miljoonaa
Romania 19 miljoonaa
Tšekki 11 miljoonaa
Unkari 10 miljoonaa
Valko-Venäjä 9 miljoonaa
Bulgaria 7 miljoonaa
Slovakia 5 miljoonaa
Moldova 4 miljoonaa

2. Internetin käyttäjien äkillinen kasvu

Itä-Euroopan internetin käyttäjien määrä on kasvanut prosentuaalisesti eniten. The Digital 2021 Global Overview Report korostaa, että tämä kasvu oli 4,7 % Itä-Euroopan maissa verrattuna alle 2 % Pohjois-, Länsi- ja Etelä-Euroopassa.

Itä-Eurooppa kuroo eroa umpeen

Tämän luvun odotetaan paranevan. Statista ennustaa internetin käyttäjien määrän kasvavan Itä-Euroopassa 6,91 % vuosina 2022-2028. Arviolta 205 miljoonaa ihmistä käyttää internetiä vuonna 2023. Sen arvioidaan nousevan 215 miljoonaan vuoteen 2028 mennessä.

Internetin käyttäjien prosenttiosuus

Nämä ovat Internetin levinneisyysasteet Itä-Euroopan maissa, jotka tarjoaa Data Reportal, 2022.

 • Slovakia, 90%
 • Venäjä, 89 %
 • Tšekki, 88 %
 • Puola, 87 %
 • Valko-Venäjä, 85 %
 • Unkari, 83 %
 • Romania, 81 %
 • Bulgaria, 78 %
 • Moldova, 76 %
 • Ukraina, 72 %

3. Erinomainen digitaalinen infrastruktuuri

Entiset Neuvostovaltiot ovat hypänneet eteenpäin ultranopealla valokuituinternetillä. Nestan vuonna 2015 julkaisemassa artikkelissa korostetaan, miten Itä-Eurooppa asensi uusimman valokuituinternetin, kun siellä oli vuosien ajan yksi huonoimmista televiestinnöistä. Aloittamalla tyhjästä ja lisäämällä kuitua kuparisten internet-kaapelien korvaamisen sijaan Itä-Eurooppa voi ohittaa vanhat teknologiat nopeasti ja edullisesti.

4. Suurin digitaalisen talouden kasvu

Digitaalinen talous on kukoistanut Keski- ja Itä-Euroopan (CEE) alueilla. McKinsey Digital vuosien 2017-2021 tekemässä tutkimuksessa todettiin, että kymmenessä maassa, Bulgariassa, Kroatiassa, Tšekissä, Unkarissa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Romaniassa, Slovakiassa ja Sloveniassa, digitaalinen talous kasvoi 51 % (42 miljardia euroa).

Tähän digitaaliseen talouteen kuuluvat verkkokauppa, hallitukset ja yritykset, jotka käyttävät rahaa tieto- ja viestintätekniikkaan sekä teknologiaan, kuten älypuhelimet ja kannettavat tietokoneet.

Voimakas BKT kasvu

Samaan aikaan CEE-maat ohittivat muun Euroopan BKT kasvussa. McKinseyn raportista saadut tiedot osoittavat, että BKT kasvu oli 3,6 % kymmenessä CEE-maassa verrattuna 2,8 % Pohjois-Euroopassa ja 0,2 % "Big 5" maissa, eli Isossa-Britanniassa, Saksassa, Ranskassa, Italiassa ja Espanjassa.

5. Verkkokaupan ostotottumusten muuttaminen

According to Statista kertoo, että Itä-Euroopan verkkokauppamarkkinoiden odotetaan kasvavan 61 miljardiin euroon vuoteen 2023 mennessä. Sen ennustetaan kasvavan vuosittain 13,5 % (verrattuna Euroopan 10 % keskiarvoon). Koko alueella verkko-ostosten osuus on alhainen, 48 % vuonna 2023. Mahdollisuuksia kuitenkin löytyy maasta riippuen.

Tuotekategoriat

Muoti ja elektroniikka ovat suosituimmat verkossa ostetut tuotteet vuonna 2023, 18,7 % ja 18,3 % osuuksillaan, sanoo Statista. Tätä seuraa terveydenhuolto ja kotihoito (8,5 %), huonekalut (7,6 %), lelut, harrastukset ja tee-se-itse (5,9 %).

Tšekki ja Slovakia

Verkko-ostokset ovat yleistyneet tietyissä Itä-Euroopan maissa. Jopa 84 % Tšekin ja Slovakian väestöstä osti tuotteita internetistä vuonna 2021, sanoo Destatis.

Unkari

Unkarissa 74 % väestöstä osti tuotteita verkosta vuonna 2021 The 2022 Europe Ecommerce Reportkertoo. He arvioivat, että noin 3,7 miljoonaa unkarilaista tekee verkkotilauksia säännöllisesti.

Puola

Samaan aikaan Puolassa tehty sama raportti osoittaa, että 70 % väestöstä osti tuotteita verkossa vuonna 2021. Tämän maan vanhemmat sukupolvet ovat todella kiinnostuneita verkkokaupasta. 94 % 55-64-vuotiaista puolalaisista kertoi käyttävänsä verkkopankkia ja digitaalisista ostoksista kiinnostuneiden kasvu oli 12 %.

Kannattaako sinun valita Itä-Eurooppa?

Vaikka verkkokauppamarkkinat eivät ole yhtä kypsiä kuin muissa Euroopan osissa, tottumukset muuttuvat. Erityisesti Puola, Tšekki ja Slovakia edistyvät jännittävällä tavalla kohti tasavertaisuutta Pohjois- ja Länsi-Euroopan maiden kanssa. Verkko-ostajat suosivat yleensä kotimaisia verkkokauppasivustoja ja käteinen toimituksen yhteydessä maksutapoja. Kilpailu on kuitenkin erittäin vähäistä, minkä vuoksi se on kiinnostava alue, verkkokuluttajiin kohdistamiseen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • Aloittelijan opas dropshipping myyntiin
 • Usean tulonlähteen edut
 • Kuinka aloittaa dropshipping, jos sinulla ei ole verkkosivustoa
 • dropshippingxl intro blog